Goedendag,

NASDAQ 100 alltime high op 5793, klaar voor dalingen!?

De Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index de NASDAQ 100 boekte afgelopen donderdag een nieuw ATH (All Time High (hoogste punt ooit) op 5793,13. Afgelopen vrijdag zelfs een ATH slotkoers op 5788,36. OBOS Momentum Indicator staat eigenlijk al sinds december OverBought (overgekocht = klaar om te dalen), maar de NDX dacht er anders over en bleef maar doorstomen. Koersdoel 5700 zoals in vorige nieuwsbrief beschreven is dus gehaald!

Mei is normaliter de beste maand in mijn portefeuilles sinds 2003, het lijkt erop dat dit ook dit jaar weer uitkomt, vandaag is USA gesloten dus nog 2 beursdagen. In juni is normaliter een lichte daling te verwachten, of dat ook nu weer het geval is moet nog blijken. Dat zou dan wel een héél mooi moment zijn om aandelen portefeuilles te gaan volgen bij Tips2Trade!


Weerstand 5793
alltime high van 25 mei. Aangezien juni meestal een maand met lichte dalingen zijn, is de kans groot dat we dat ook a.s. maand tegemoet gaan zien, ook wegens de OverBought situatie in de OBOS Momentum Indicator hieronder in de grafiek. Een koersdoel kan bepaald worden wanneer de top definitief is en dan wachten tot hoever de daling gaat.

Steun 5571 is de bodem na een korte daling begin mei. Dit kan gezien worden als een korte termijn steun. Bij een doorbraak hieronder ligt er steun op de bodem van maart rond 5318 de middellange termijn steun. Het 200 daags gemiddelde nu rond 5100 wordt meestal gebruikt als richtlijn voor de lange termijn.

NASDAQ 100 index

Belangrijke niveaus: weerstand 5793 - steun 5571 / 5318 / 5100

Conclusie: "The trend is your friend"! De NASDAQ 100 is sterk opwaarts. Een correctie is op korte termijn waarschijnlijk niet uit te sluiten. Dat zou dan ook een perfect moment zijn om in de markt te gaan. Zolang de trend opwaarts is moet men niet short of uit de markt gaan. De top kan namelijk niemand voorspellen evenals de bodem. Uiteraard kan de NDX meer als 10% dalen, maar het kan ook zomaar nog 10% of meer stijgen.


De beurs analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het zou kunnen gaan. Als de markten er anders overdenken dan past men een analyse aan en herziet men een analyse. De bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

*NEW* - verbeterde versie alleen bij TradersPlein!
ULTMA - USA Lange Termijn Momentum Aandelen! Beste van UMA & ULTA!


Goed presterende aandelen systemen via TradersWinkel!
ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!
UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!
ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!


* Belangrijk: Resultaten van ULTA & UMA zijn in EUR, dus USD worden altijd direct gekocht/verkocht!

 Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel !!

 

Heeft u dus nog vragen? Aarzel niet bel en/of e-mail mij!

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema
Tips2Trade

 

T: +31 610 588 668
W: Tips2Trade
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben 715 gasten en geen leden online