Goedendag,
 

AEX lange termijn UP, na deze dip koersdoel 622!?


De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index zit in correctie fase. Voor de belangrijkste punt moeten we terug in de tijd, namelijk 2007. De top van 13 juli 2007 561 is de grootste weerstand die overwonnen moet worden. Daarnaast hebben we aan de onderkant de uptrend sinds 2009 414. Kijken we naar de wekelijkse MA40 (vergelijkbaar met het 200 daags voortschrijdend gemiddelde) dan is deze opwaarts en noteert de AEX hierboven, dus de trend is UP!


Weerstand 535
is de eerste top die overwonnen moet worden. Eerste koersdoel is dan 561 / 565, waarbij 565 (150% fibonacci niveau) als nieuwe weerstand dient. Een definitieve uitbraak boven 565 is een krachtige koopsignaal met als volgende koersdoel 622 (200% fibonacci niveau).


Steun 507 was de vorige top en weerstand van 10 april 2015. De AEX test momenteel dan ook deze steun uit. Een doorbraak hieronder kan de AEX richting 494 brengen. Hier ligt het 40 weeks voortschrijdend gemiddelde. Bij een doorbraak onder het 40 weeks voortschrijdend gemiddelde hebben we een eerste waarschuwing voor de lange termijn. Begint deze gemiddelde te dalen dan is de uptrend "waarschijnlijk" voorbij.


AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand 535 / 560 / 565 - steun 507 / 494
 

Conclusie: "The trend is your friend"! Beweegt zich nog steeds duidelijk opwaarts. Na de recente stijging van de afgelopen 1,5 jaar hebben we nu dan met een eerste serieuze correctie te maken. Zolang deze boven 507 blijft is er nog steeds sprake van een sterke opwaartse trend. OBOS Momentum Indicator komt uit de OverSold (over verkocht = klaar om te stijgen) zone. Advies luidt nu dan ook voor de lange termijn "Buy The Dips"!


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het zou kunnen gaan. Als de markten er anders over denken dan past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande info is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

*NEW* volgen kan via de nieuwe aanbieder: TradersPlein
ULTMA - USA Lange Termijn Momentum Aandelen, het beste van UMA & ULTA!


Deze aandelen systemen volgen via: TradersWinkel
ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!
UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!
ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!


* Resultaten ULTA & UMA zijn in EUR, USD wordt altijd direct gekocht/verkocht!

 


Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel !!

Heeft u dus nog vragen? Aarzel niet bel en/of e-mail mij!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema
Tips2Trade

T: +31 610 588 668
W: Tips2Trade
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben 721 gasten en geen leden online